top of page

Parktheater heeft geen verbinding met park.

Beste lezer,


Hieronder zal ik een idee delen om de huidige parkeerplaats naast het Parktheater en Stadspaviljoen te vergroenen. In 2021 hebben ik en Giel pastoor (directeur van het Parktheater) een gesprek gehad met wethouder Rik Thijs en een 'groen specialist'. Door drukte bij verschillende partijen is dit idee blijven liggen maar nodig hierbij de betrokken partijen uit dit op te pakken en weer rond de tafel te gaan zitten.


Met vriendelijke groet,

Jacques Offenbach

 

Het idee


Bij de bouw van het Parktheater werd oorspronkelijk een grote parkeerplaats gepland, vanwege de toename van auto's en de regionale functie van het theater. Echter, nu ligt er een groot, kaal stuk asfalt naast een groene long van Eindhoven. Dit is zonde van deze prachtige plek. Bijzonder dat het Parktheater los staat van het theater door deze parkeerplaats en dat ze tegen de achterkant van de kiosk aan kijken. Laten we durven dromen en denken aan creatieve oplossingen.


Binnen het Parktheater worden de Social Development Goals gebruikt als als leidraad voor het beleid. Ze nemen stappen richting verduurzaming en vergroening, zoals het plaatsen van zonnepanelen en het vormen van een groen team. Een opmerking van een 11-jarige leerling blijft bij mijn vrouw hangen die daar werkt (educatie/programmering): het gebouw is te groot en stenig, waardoor het saai en ontoegankelijk lijkt. Deze woorden hebben een kern van waarheid en we moeten hierop reageren, vooral om jongere generaties aan te spreken.


De parkeerplaats rondom het Parktheater valt op in contrast met de vergroeningsinspanningen van Eindhoven. Ik fantaseer regelmatig over een ondergrondse parkeerplaats, met daarboven een groene oase als publiekstrekker. Een plek waar mensen kunnen samenkomen, spelen en wandelen. Laten we grootser denken en een kiosk creëren die half ondergronds is, met een bijbehorende publieksarena. Hierdoor krijgt het Parktheater weer zicht op het groen en bevindt het zich er middenin. Wellicht kan de Parkeerplaats aan de andere kant van het Parktheater gerealiseerd worden zodat een kleine parkeerplaats voldoende is voor het Stadspaviljoen.


Daarnaast zie ik kansen om samen te werken met Eveline Wu, die het stadspaviljoen van een 'upgrade' heeft voorzien. Het zou geweldig zijn als we tussen beide panden synergie kunnen creëren.


Laten we onze verbeeldingskracht gebruiken en de potentie van deze prachtige plek in Eindhoven benutten. Samen kunnen we een verschil maken en een groene, levendige omgeving creëren.


Met vriendelijke groet, Jacques Offenbach 


Betrokkenen

Beeldend kunstenaar / ondernemer

Jacques Offenbach

06 34 26 63 50


Directeur/beweegstrateeg Parktheater

Giel Pastoor

040 2156 156


Wethouder klimaat en energie / Gemeente Eindhoven

Rik Thijs


Programmaleider groen/ Gemeente Eindhoven

Roel den Dikken


Visuals getoond op 26/08/2021


Comentários


projecten
bottom of page