top of page

Kunstwerk 't geweten van Eindhoven / DNA


Beeld je in: dit kunstwerk is een grote transparante 3D-bal die op het plein van het gemeentehuis in Eindhoven staat. Het is een digitaal scherm waarop alle data van Eindhoven te vinden is, waaronder informatie over de verschillende groepen die er leven, de bevolkingsaantallen, hun herkomst en het geluksniveau van de gemeente.


Het kunstwerk- als een soort entiteit- kan ook herdenken (denk aan rampen, oorlogen, bijzondere momenten uit de geschiedenis van de stad) en zal in de kern een licht laten branden. Bij evenementen past het uiterlijk zich aan.

Het licht dat het kunstwerk uitstraalt, verwijst naar de geschiedenis en identiteit van Eindhoven. Hoe meer licht de bol geeft, hoe beter het met de gemeente gaat, en hoe donkerder het licht, hoe slechter het gaat.

Bij het werk kun je data opzoeken die met de stad te maken hebben en je kunt actief zoeken naar initiatieven die de stad mooier maken waaraan je een steentje kan bijdragen.


Dit kunstwerk fungeert als een geweten van de stad, omdat het bewustzijn creëert bij de inwoners en bestuurders om betrokken te raken bij het verbeteren van de stad en haar identiteit, en om stil te staan bij belangrijke momenten in de geschiedenis van Eindhoven.

Wie kan mij helpen om dit kunstwerk te realiseren? Ik bel of mail graag met je!

Jacques Offenbach

06 34 26 63 50
Visuals - gegenereerd met ai


Komentar


projecten
bottom of page