top of page

Kunstwerk / Vergroening voor plein/ingang SPILcentrum Boschdijk

’t Kunstwerk verbeeld de nieuwe kernwaarden van Basisschool ’t Palet.


Wat willen we bereiken? We willen van een eentonig betonnen plein voor de ingang van onze basisschool, een vrolijkere, kleurrijkere, speelsere, toegankelijkere ontmoetingsplek maken, met hulp van kinderen, leerkrachten, ouders en buurtbewoners. Het plein is de ingang van de school, consultatiebureau, wijkcentrum, kinderopvang en BSO. Dus een centrale plek waar zorg voor kinderen en buurtbewoners samenkomt; onder één paraplu. Dat willen we zichtbaarder maken... Dat willen we doen door het plaatsen van een kunstwerk dat de drie waarden van de school symboliseert, dat de wijk representeert en het kunstwerk nodigt uit tot een ontmoeting. Naast het kunstwerk willen we een aantal groene aanpassingen doen en bankjes plaatsen, zodat het een aangenamere plek wordt.

Schets ontwerp kunstwerk

Hoe pakken we het aan?

Er ligt een duidelijk ontwerp voor het kunstwerk wat de nieuwe kernwaarden van Basisschool ’t

Palet verbeeld. We hebben een indicatie voor welk bedrag dat kan worden gemaakt. Het idee is dat het kunstwerk geplaatst wordt in een groene omgeving met zitgelegenheid. Daarnaast zijn er nog meer ideeën om het plein groener en toegankelijker te maken; zie de bijgeleverde moodboards. Afhankelijk van welk bedrag we eventueel ontvangen, maken we een afstemming met welke elementen (zoals groen, spelen, zitten, insectenhotel) we ons plan kunnen uitbreiden (want die ideeën zijn er genoeg :) ) De eerste stap zal met de gemeente Eindhoven zijn om te kijken naar de mogelijkheden. Dit omdat het gebouw en het plein van de gemeente zijn. We gaan ook onderzoeken wat ze ons voor

praktische en materiële steun kunnen bieden, want zowel de gemeente en basisschool ’t Palet hebben duurzaamheid en groen hoog in het vaandel staan. Als we het plan gaan uitvoeren, willen we dat de leerlingen een belangrijke functie krijgen in de opbouw hiervan en meedenken aan welke elementen voor hen belangrijk zijn als het gaat om de inrichting van het plein. De leerlingenraad en de buurt kunnen hier een rol in vervullen.
Betrokkenen

Jacques Offenbach - 06 34 26 63 50 - mailoffenbach@gmail.com Beeldend kunstenaar / ondernemer & ouder van 2 leerlingen en 1 kinderopvang en omwonende van het SPILcentrum.


Marjolijn Kruijer - 06 20 89 52 52 - m.kruijer@skpo.nl

Leerkracht op basisschool ’t Palet, ouder van 1 leerling en omwonende van het SPILcentrum


Ruben Adriaans - r.adriaans@skpo.nl

Directeur - Basisschool 't Palet / speelleercentrum Boschdijk


Ralf van Eert - 06 36 32 26 44 - ralfvaneert@gmail.com

gem. Eindhoven; o.a. portefeuillemanager vastgoed onderwijshuisvesting.


VVE -Visuals

Comments


projecten
bottom of page