top of page
Jacques Offenbach (Eindhoven, 1980) beeldend kunstenaar met grafische achtergrond. Maakt maatschappijkritisch werk dat varieert van objecten, grafische beelden, schilderijen, tekeningen, video’s tot digitaal werk. 
Raakt op dreef door de thema’s identiteit en onrecht. Zijn Joodse roots hebben grote invloed op deze thematiek. Laat zich inspireren door de woorden van schrijver en Auswitz overlevende, Elie Wiesel “The opposite of love is not hate, it’s indifference” 

Deze quote resoneert in mijn werk, in de betekenis die ik daaraan geef: Een zinnetje als ‘bemoei je er niet mee’ triggert mij, ‘bemoei je er juist wel mee’. Wees niet onverschillig: iedereen kan het verschil maken, hoe groot of klein ook. Blijf voortdurend vragen stellen over de wereld om je heen. Als iets linkt aan mijn eigen verhaal, mijn geschiedenis -zoals onderdrukking van mensen, wanneer iemands identiteit ontnomen wordt of er niet mogen zijn- dan móét ik daar iets mee. Ik voel een noodzaak om me uit te spreken of het onder de aandacht te brengen. 
bottom of page