Jacques

Offenbach

Jacques Offenbach (1980) werkt als beeldend kunstenaar. Hij begint -net als elk kind- dromend en fantaserend de wereld om hem heen vast te leggen. Dit blijft hij doen tijdens de grafische opleiding. Net als zijn grootvader, die zong, óók theater speelde, schilderde en werkte met verschillende artistieke disciplines, onderzoekt hij graag verschillende materialen en combineert deze. 

De joodse familieachtergrond brengt hem op zoek naar zijn oorsprong en inspireert tot werk waarin maatschappelijke vraagstukken centraal staan. Een van de werken die hij maakte, werd een persoonlijk symbool en krijgt op elk beeldend werk een plaats. 

“In al mijn werken zoek ik naar een balans, het juiste spanningsveld. Dat is meestal een ontmoeting tussen verschillende werelden; qua thema’s, qua denkbeelden, in materialen, in vormen, letterlijk en figuurlijk. In mijn optiek kun je alleen balans vinden als je weet waar je

vandaan komt; je historie (h)erkent.”

Jacques is altijd bezig met zijn roots en vindt het ‘weten waar je vandaan komt' essentieel voor een waarachtig leven. De driehoek symboliseert dit gegeven goed en is dan ook in vele werken zichtbaar. 

Naast het beeldende werk, triggert theater. Jacques is er regelmatig als toeschouwer te vinden, speelde vaak in theaterproducties en af en toe voor televisie. Daarnaast werkte hij zowel artistiek en organisatorisch mee aan vele producties. Al jaren werkt hij samen met regisseur Teresa van de Ven, zoals het laatste project Via Dante, waar zij lezingen over La divina Commedia organiseren in Nederland en Italië. 

  • White Facebook Icon


 IBAN: NL16ABNA0432196188 | Kvk: 54572851 | BTW: NL141174845B02 | © 2021 Jacques Offenbach |